Urinkollen

Urinkollen logoUrinkollen är en mycket bra vårdgivare på nätet som endast fokuserar på att ge snabb hjälp till personer med urinvägsinfektion. Då det är många som får det vid upprepade tillfällen (och ofta) så är det mycket bra att det finns en möjlighet att via Urinkollen få snabb hjälp med antibiotika.

Om man ska vänta in sin tur på vårdcentralen så kan ju infektionen gå över innan man får hjälp, eftersom det är så hög belastning på den ”vanliga” vården idag. Bättre att använda sig av specialistläkare hos Urinkollen och få hjälp direkt!

Urinkollen
Besök Urinkollen

Om Urinkollen

Urinkollen beskriver det själva såhär: ”Med medicinsk kompetens och modern teknologi har vi skapat ett enkelt, snabbt och säkert sätt att kunna hjälpa kvinnor med urinvägsinfektion (blåskatarr). Vidare skriver de följande: ”Urinkollen gör det möjligt för kvinnor att få en läkarbedömning direkt i mobilen med urinvägsinfektion som varken kräver fysisk undersökning eller provtagning för att diagnostisera”.

Som ni ser så är det så att Urinkollen ser till att hjälpa snabbt och effektivt och det behövs idag. Då det är så att det inte krävs att man träffar en läkare fysiskt för att få hjälp med just urinvägsinfektion så är det bra att vända sig hit.

Den som är medicinskt ansvarig för Urinkollen är specialistläkare Matilda Lundblad och det är också hon som är VD. Styrelseordförande är Frida Lundblad och det är det svenska företaget InnovDr AB som driver Urinkollen.

Du kan nå dem via mejl (de svarar inom 48 timmar). Vill du ha lite mer information om vilka de och och vad de gör så kan du ta dig en titt på deras blogg. Det finns även en avdelning på webbplatsen som kallas för ”Media om oss”. Där hittar ni lite blandade artiklar där du får lära dig mer om Urinkollen.

Vad är urinvägsinfektion och hur behandlas det?

När man har en infektion i urinblåsan så ser symptomen ut som så att man upplever sveda när man kissar, man behöver kissa ofta och i vissa fall är det också så att man upplever smärta i nedre delen av buken.

Det som kallas för nedre urinvägsinfektion drabbar kvinnor ofta, men det är helt ofarligt. Statistiskt ser det ut som så att det är 10 % av alla svenska kvinnor över 18 år som varje år får antibiotikabehandling för minst en nedre urinvägsinfektion. 30 % av de kvinnor som får en urinvägsinfektion blir symptomfria utan behandling inom 1 vecka.

Man behöver inte ta några prov, utan det räcker med att besvara de frågor som ställs hos Urinkollen för att man ska få antibiotika. Det är på det viset att sannolikheten är 50 % att en kvinna som misstänker att hon drabbats också har gjort det. Om det är så att hon uppvisar de symptom som räknas till de vanliga ökar sannolikheten till 90 %, vilket gör att det, trots att det är en empirisk diagnos, är säkert och tryggt.

Då det är så att man får antibiotika vid urinvägsinfektion är det viktigt att man delar med sig av information om det är så att man exempelvis visat sig vara allergisk mot antibiotika vid ett tidigare tillfälle.

Hur går det till?

Det är väldigt lätt att använda sig av den tjänst som Urinkollen erbjuder. Det enda man behöver är ett BankID för att kunna identifiera sig. Man börjar med att klicka på den ruta på förstasidan där det står ”Börja här” och så fyller man i svar på de frågor som ställs.

De frågor man besvarar är av medicinsk karaktär för att läkaren som ska hjälpa dig ska få en bra bild av hur det ser ut. De svar du ger kommer sedan att ligga till grund för den diagnos som ställs, och i förlängningen, den antibiotika du får.

Efter det att du har besvarat frågorna så kan du räkna med att ha ett recept inom 1 timme. Du kan alltså gå till apoteket och hämta ut din medicin direkt! Du väljer själv vilket apotek du vill hämta från, det är helt upp till dig.

Det kostar 299 kronor varje gång det leder till diagnos och recept, men det är kostnadsfritt de gånger det inte leder till diagnos.

Betalning

Man betalar tryggt och säkert med Klarna och både vad gäller betalning och annat så kan man vara säker på att vara trygg här. Det är samma regler här som när man uppsöker en vårdcentral så inga av de uppgifter du lämnar ut kommer att hamna i fel händer.

Besök Urinkollen