Werlabs

werlabs logoIdag kan vi göra det mesta på ett enklare och mer effektivt sätt. Jämfört med hur det var för endast ett par år sedan så har teknologin utvecklats på ett sätt som gör att vi kan sköta det mesta via nätet på ett snabbt sätt.

Werlabs och de tjänster de erbjuder är ett bra exempel på hur saker och ting utvecklas på ett sätt som gör att vi inte behöver lägga lika mycket tid och energi på att få saker och ting fixade som tidigare. Mer om exakt hur Werlabs arbetar och vilka tjänster de erbjuder följer nedan.


Besök Werlabs

Werlabs hjälper dig med kunskap om din hälsa

Werlabs är ett företag som har som mission att ge alla individer bra kunskap om hur man kan förbättra hälsan. Man får reda på sin hälsostatus genom att göra deras tester och man väljer själv om man vill göra ett av deras enskilda prover eller om man vill göra deras heltäckande hälsokontroll.

Efter det att man har gjort testerna så får man resultaten tillsammans med en kommentar från en av Werlabs läkare. Det är med andra ord så att det går snabbt att ta reda på hur det förhåller sig med hälsan när man tar hjälp av Werlabs!

Precis som de själva säger på hemsidan så erbjuder de dig att testa hur det står till med din hälsa innan ohälsan knackar på och testar hur mycket du klarar av. Vi vill ju alla vara friska och veta hur kroppen mår. Ofta kan vi känna av att det är något som kanske inte står helt rätt till, men det är svårt att veta exakt vad det är som man lider brist på, eller som man har nedsatt funktion av.

Ovan reds ut snabbt av en hälsokontroll via Werlabs och det faktum att man får läkarkommentar i sitt resultat gör att man får information om hur man ska ta bättre hand om sig själv. Att få veta vad man ska göra för att må bättre innan det är så att man drabbas på ett sätt så att det inte finns något annat att göra än att kapitulera gör att Werlabs gör oss starkare och friskare.

Enklare än du tror

Tycker du att det verkar krångligt med hälsotester via Werlabs? Det är det inte! Deras hälsoanalyser görs via blodprov i samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs samt Aleris. Det är bara att beställa det test, eller de tester man vill göra och sedan kommer resultaten in i ens journal. Man får även med en läkarkommentar i journalen, vilket är betryggande och bra.

Det är egentligen endast 3 steg man går igenom för att göra ett hälsotest med Werlabs och dessa steg är följande:

 • BESTÄLL
 • TA DITT PROV
 • FÅ SNABBA SVAR

Man beställer hälsokontroll eller enskilt test online via Werlabs, sedan går man till ett av de provtagningsställen som samarbetar med Werlabs och tar ett helt vanligt blodprov. Därefter kommer provsvaren med läkarkommentaren. Snabbt och effektivt, som ni kan se!

Var gör man provtagningen?

Även detta är mycket enkelt, eftersom Werlabs har ett samarbete med massor av provtagningsställen runt om i landet. Det är inte endast de största städerna som erbjuder detta, utan det är även så att man hittar bra provtagningsställen i mindre städer runt om i landet.

Det finns fler provtagningsställen att välja mellan om man bor i en större stad, men även personer boende i småorter kan alltså göra dessa tester utan problem. Är det så att man bor på en ort som inte har ett provtagningsställe så kan man välja ett ställe som finns i närmsta större stad, det är inte svårare än så.

När du kollar upp vilka platser som erbjuder dessa tester så kommer du kanske att upptäcka att just din vårdcentral inte finns med i listan, men det betyder inte att du inte kan göra testet. Det är bara att välja en av de vårdcentraler som finns med i listan och gå till en av de vårdcentraler som erbjuder tjänsten. Det kan ju vara kul att testa en ny vårdcentral då och då!

Werlabs finns tillhands för att svara på dina frågor gällande provtagningsställen och allting annat alla vardagar mellan klockan 08-17, så det är bara att kontakta dem om du skulle ha några frågor. De kan enkelt guida dig rätt så att du kan göra testerna.

Varför Werlabs?

Som nämnt ovan så hjälper Werlabs dig med information om din hälsostatus och det är väldigt viktigt att man har koll på sin hälsa av många olika anledningar. De har själva fångat kärnan i det de erbjuder med orden ”testa hälsan innan ohälsan testar dig” och det är exakt det man blir erbjuden hos Werlabs.

Man kan dessutom övervaka en redan existerande sjukdom samt minimera risken för sjukdomar som exempelvis diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Med Werlabs kan man hela tiden ligga ett steg före och det gör att man kan räkna med att både må bättre och slippa utsätta sig för sjukdom på grund av slarv.

Om man upptäcker att något är fel för sent så är problemet redan där, men om man är noggrann och gör tester som de Werlabs erbjuder så är man mer i kontroll över sin egen kropp. Det är naturligtvis viktigt att man har just denna sorts kontroll för då kan man ta tag i ”problemet” innan det är där.

De olika enskilda testerna hos Werlabs

Det finns ett flertal olika enskilda tester man kan göra hos Werlabs och dessa tester är följande:

 • KVINNA: östrogen, DHEAS, sköldkörtel med flera
 • MAN: testosteron, PSA, kortisol med flera
 • UPPFÖLJNINGSTESTER: blodstatus, njurfunktion med flera
 • VITAMINER & MINERALER: folat, B12m D-vitamin med flera
 • FERTILITET & GRAVIDITET: fertilitet vänta barn, graviditet med flera
 • DIABETES: blodsocker, IGF-1 & C-peptid test

Dessa tester är mycket bra att göra om man inte vill göra en hel hälsokontroll. Det är inte svårare än att man väljer ut de tester, eller det test, man vill göra och sedan är det bara att göra det testet, eller de testen.

Hälsokontroll hos Werlabs

Hos Werlabs kan man göra en ”Hälsokontroll XL” och man kan välja att göra en sådan en gång, eller så kan man välja att beställa för varje år. man klickar helt enkelt i antingen ”En Gång” eller ”Varje År” och sedan är det klart.

Om man väljer att göra en kontroll varje år så får man kallelser av Werlabs när det är dags, så man behöver inte hålla reda på det själv. Det blir lite billigare (200 kronor) om man väljer att göra det varje år än om man gör det en gång. För en gång så betalar man 1395 kronor.

När det kommer till vad som testas i hälsokontrollen hos Werlabs så är det följande:

 • HJÄRT- OCH KÄRL: Hjärt- och kärlsjukdom är en av de främsta dödsorsakerna Följande markörer testas: HDL Kolesterol, LDL Kolesterol, Kolesterol-total, Triglycerider, Apolipoprotein A, Apolipoprotein B, Apo kvot
 • DIABETES: Typ 2-diabetes är ett tillstånd som innebär att man har för mycket socker i blodet. Följande markörer testas för att undersöka diabetes/metabolstörning: HbA1c (långtidssocker), Glukos (fastesocker)
 • VITAMINER & MINERALER: Vitaminer och mineraler måste vi få i oss för att vi inte ska råka ut för bristsjukdomar. Följande markörer testas: D-vitamin, Vitamin B12, Homocystein, Magnesium Järn, Ferritin, Folat
 • SKÖLDKÖRTELN: Sköldkörteln sätter takten på ämnesomsättningen. Följande hälsomarkörer testas: TSH, T4 Fritt, T3 Fritt (för kvinnor)
 • BLODSTATUS: Vid blodbrist har man för lite röda blodkroppar i blodet och man kan då bli yr, trött och få huvudvärk. Följande markörer testas: Hb (hemaglobin), LPK (leukocyter), TPK (trombocyter), MCH (hemoglobinmassa), MCV (Erytrocyter Medelcellvolym), EPK (erytrocyter), EVF (erytrocytvolymfraktion)
 • NJURFUNKTION: Njurarna har många olika funktioner i kroppen, så som att filtrera blodet. Följande tester görs: Kreatinin, natrium, kalium, kalcium
 • LEVERFUNKTION: levern är kroppens näst största organ och levern lagrar en mängd olika vitaminer, mineraler, fetter och proteiner. Följande tester görs för att undersöka leverfunktionen: ALAT, ASAT
 • ÖVRIGT: Följande tester görs som ingår under kategorin ”Övrigt”: CRP, Testosteron (för män), PSA (för män)

Slutord

Om du vill ta kontrollen över din kropp och din hälsa så är denna tjänst som Werlabs erbjuder perfekt! Du kommer att få information om hur du mår i allmänhet och du kommer också att få konkreta svar på vad det är som orsakar exempelvis trötthet eller liknande.

När man vet vad det är så är fel, eller vad man lider brist på så är det betydligt lättare att veta vad man ska göra för att må bättre och detta är vad Werlabs erbjuder!

Besök Werlabs